Heftye Basecamp 4.-7. april 2019
Dette er helgen for deg som har lyst til å prøve ut toppturer og andre vinteraktiviteter i området rundt Eidsbugarden. Om kveldene blir det spennende foredrag, underholdning og sosialt samvær.

Denne helgen vil du få mulighet til å teste dine egne grenser og tilegne deg nye ferdigheter. Du får mulighet til å prøve ut nytt utstyr og nye aktiviteter og bli kjent med masse nye mennesker som du kan dele erfaringer med og kanskje dra på flere turer sammen med. Kom tilbake etter en heftig tur eller et nyttig kurs og blir med på en hyggelig afterski i solveggen. Lørdag kveld blir det en skikkelig fest i vår legendariske Bar Heftye.

Program og aktiviteter

For de som ikke har så mye erfaring med toppturer vinterstid, vil det være mulig å teste både utstyr og ferdigheter i nærområdet rundt Eidsbugarden. Vi legger opp til fellesturer til toppene rett ved Eidsbugarden. På disse turene har du mulighet til å teste det siste innen utstyr fra våre samarbeidspartnere. Du vil også få hjelp til justering av utstyr og en innføring i ulike teknikker.

For de som ønsker å dra på litt lengre turer innenfor sikre rammer vil en guidet tur være midt i blinken. Det vil bli guidet tur til ulike mål hver dag, og i løpet av turen vil du få en innføring i gåteknikk, veivalg, skredvurderinger og kameratredning.

Dersom du ønsker en skikkelig innføring i ferdsel i alpint terreng vil et skredkurs være ditt naturlige valg. Også i år har vi vært så heldige å få med oss Rolf Bergstrøm på laget, og vi legger opp til dagskurs i skred alle dager. Kurset vil ha hovedfokus på sikre veivalg, snøkunnskap, måling av bratthet og kameratredning. 

For de som allerede er drevne i gamet finnes det mange muligheter for flotte turer i nærområdet. Nyt en tur i nydelig terreng uten å gå i kø, kanskje med det siste innen utstyr. Kom tilbake høye på adrenalin og nyt afterski i solveggen, fantastisk mat og en god seng. Perfekt!

Vi oppdaterer program og informasjon fortløpende, meld din interesse for å få med siste nytt. 

Overnatting kan bestilles hos Eidsbugarden Hotell, Fondsbu turisthytte eller Tyinholmen. Det er selvsagt også mulig å bo i telt. 

For ytterligere informasjon om billetter, mat og overnatting besøk vår hjemmeside 
HEFTYE BASECAMP
VINJEROCK 18.-22. juli 2019

Vinjerock - en hyllest til Aasmund Olavsson Vinje 

Festivalen fant sted for første gang i 2006, ble raskt en av landets mest populære musikkfestivaler og arrangeres nå i slutten av juli hvert år.
Under Vinjerock fylles Edisbugarden med tusenvis av festivalglade mennesker!

Alle er hjertelig velkommen på hotellet under festivalen. Her kan du spise frokost, lunsj og danse inn de sene nattetimer i Bar Heftye. 

Les mer om festivalen på www.vinjerock.no 

 

Ofte stilte spørsmål 

Har dere ledige rom? 

Vinjerock booker hele hotellet til stab og artister, men noen ganger får vi frigjort rom!
Dette skjer som regel rett før festivalen.
Vi har venteliste, send en mail til post@eidsbugarden.net dersom du ønsker prøve lykken.

 Hvor kan vi parkere?

Mange folk = mange biler. Alle med festivalpass oppfordres til å ta shuttlebuss fra Tyinkrysset og inn. 

 

Når kan jeg kjøpe festivalpass? 

Festivalpassene slippes i desember.

Foto: Cathrine Dokken 

BerntsenFjell

Føringsturer fra Eidsbugarden Hotell

Even Gisletun Berntsen er fra Fagernes i Valdres, har jobbet med fjellføring i Jotunheimen siden 2013, og driver firmaet BerntsenFjell
Han er utdannet friluftslivsveileder fra Høgskulen i Sogn og Fjordane med fordypning i klatring og alpin skiferdsel, og er godkjent bre-, klatre- og skredinstruktør gjennom NF-systemet (Norsk Fjellsportforum). Even går nå på Tindeveglederstudiet (se NORTIND). Når han har fullført studiet vil han ha internasjonal godkjenning som fjellfører.

Vi formidler kontakt med Even Berntsen dersom du ønsker føringsturer med Eidsbugarden Hotell som utgangspunkt.